Tips på böcker om förlossning

Vill du läsa böcker om graviditet och förlossning så finns det många bra böcker att läsa igenom och införskaffa sig som en handbok för den första tiden hemma med barnet.

10 värdefulla boktips på böcker om förlossning

Här hittar du ett gäng böcker för gravida. Här kan du hitta en och annan bok om förlossningsrädsla, potträning och om hur kroppen förändras under och efter en förlossning. Se våra tips på böcker om föräldraskap, förlossning och graviditet här! Om du inte vill köpa böckerna – kolla på biblioteket, de brukar ha ett bra utbud på böcker om förlossning också! Visste du att många bibliotek erbjuder e-böcker idag?

1

Föda utan rädsla

Den här boken handlar om att allt fler kvinnor upplever en rädsla inför sin förlossning, samtidigt som den svenska förlossningsvården är säkrare än någonsin både för mor och dotter. I den här boken har författaren Susanna Helli valt ut fyra av sina mest effektiva verktyg som hjälper en att undvika stress och rädsla.

Pris: 203 kronor på Bokus.

Författare: Susanna Helli.

Utgivningsdatum: 2019-05-14.

Läs Mer!
2

Stora boken om barn: Att vänta & föda – barnets första sex år

Det här är en perfekt bok för gravida som har hyllats som en bibel för nyblivna föräldrar. I boken hittar du det mesta om barn: graviditet, förlossning, nyföddhetstiden och barnets första år, barnets inre utveckling och mognad upp till sexårsåldern, sjukdomar, allergier och mycket mycket mer!

Pris: 287 kronor på Adlibris.

Författare: Kristina Hofsten, Lena Lidbeck, Mia Coull.

Utgivningsdatum: 2019-09-22.

Läs Mer!
3

Bebishandboken

Den här boken är den perfekta guiden under barnets första år. Som förstagångsförälder är det många frågor man vill ha svar på och i den här boken får du förhoppningsvis många av dina frågor besvarade.

Pris: 147 kronor på Bookoutlet.

Författare: Marianne Rydin, Lena Lidbeck.

Utgivningsdatum: 2014-10-03.

Läs Mer!
4

Vattnet går: Att vänta och föda barn och den första omtumlande tiden med din bebis

Boken ”Vattnet går” svarar på många av frågorna som uppstår när man väntar barn. Boken tar upp graviditetens olika krämpor, träning under och efter graviditeten, vilka gravidplagg som är värda att investera i och många fler funderingar.

Pris: 198 kronor på Adlibris.

Författare: Nina Campioni, Gudrun Abascal.

Utgivningsdatum: 2017-11-01.

Läs Mer!
5

Bebis på pottan: Din guide till EC och potträning

Den här boken är din praktiska guide till EC (babypottning) och potträning. EC passar barn från 0 till 18 månader och om bebisen därefter är redo för potträning finns råden för det i boken också!

Pris: 239 kronor på Bokus.

Författare: Ulrika Casselbrant.

Utgivningsdatum: 2014-06-17.

Läs Mer!
6

Boken om babytecken: En guide till tidig kommunikation med din bebis

Den här boken ger en noggrann och enkel introduktion till att använda babytecken och är baserad på de senaste undersökningarna om babytecken. Boken ger grundlig insikt i de biologiska och utvecklingsmässiga fördelarna som användning av babytecken ger på sikt.

Pris: 214 kronor på Adlibris.

Författare: Rebecca Wilms.

Utgivningsdatum: 2016-03-22.

Läs Mer!
7

Babytecken

Boken ger dig inspiration och vägledning för att komma igång med babytecken. Här får du ta del av teckenillustrationer, sånger och många tips på hur babytecken blir en rolig del av er vardag.

Pris: 209 kronor på Bokus.

Författare: Ulrika Casselbrant.

Utgivningsdatum: 2016-06-23.

Läs Mer!
8

100 gånger amning

Den här boken ger dig en unik inblick i amning i vår samtid. Varje enskilt barn- och föräldrapar har sin unika amningsresa. Här kan du ta del av amning med barn från 0 till 3 år under vardag, fest och fjäll.

Pris: 239 kronor på Bokus.

Författare: Ulrika Casselbrant.

Utgivningsdatum: 2016-15-05.

Läs Mer!
9

Mammaroll och snippkontroll: Du och din kropp året efter förlossningen

Vad som händer med din kropp efter en förlossning är ett högaktuellt ämne för många blivande och nyblivna mammor. I den här boken får du svar på dina frågor som handlar om din kropp efter förlossningen, hur sexet blir efter förlossningen och om du alltid kommer att kissa på dig när du nyser – och mycket mer!

Pris: 209 kronor på Bokus.

Författare: Mia Fernando, Louise Winblad.

Utgivningdatum: 2018-02-28.

Läs Mer!
10

Hit med flaskan! Handbok för panikslagna mammor

Det är radioprofilen och komikern Emma Knyckare som tar med läsarna på sin panikslagna resa in i mammalivet. Med drastisk humor skildrar hon graviditetens vedermödor och glädjeämnen.

Pris: 197 kronor på Bokus.

Författare: Emma Knyckare.

Utgivningsdatum: 2018-03-05.

Läs Mer!